Verschilt de firewall op de router van de firewall op mijn computer?

Ja. De firewallsoftware die op een computer wordt uitgevoerd, verschilt van de firewall op de router.

De instellingen voor de firewall op de computer zijn alleen op de computer van toepassing. De firewallinstellingen op de router zijn op het hele netwerk van toepassing.

Als u de firewall op de computer hebt geconfigureerd om bepaalde poorten te openen voor games of toepassingen op het internet, VPN-clients, VoIP-services, etc., kan het nodig zijn deze poorten ook op de router te openen. Raadpleeg de documentatie bij de toepassing of service om te bepalen of het nodig is de instellingen voor poort-doorsturing of poort-triggering op de router te wijzigen.