Ik ben van een kabelinternetverbinding naar DSL PPPoE overgeschakeld. Wat moet ik doen?

  1. Start de configuratiepagina's van de router door een webbrowser te openen. Voer 192.168.2.1 in en druk op ENTER.

  2. Selecteer het tabblad Internet (Internet).

  3. Selecteer het verbindingstype DSL modem (also known as PPPoE) (DSL-modem (ook bekend als PPPoE)) en vul bij User name (Gebruikersnaam) uw gebruikersnaam en bij Password (Wachtwoord) uw wachtwoord in.

  4. Het is mogelijk een Disconnect timeout (Time-out voor het verbreken van de verbinding) in te stellen. U dient hier een tijdsduur in te voeren. Als u een tijdsduur instelt, wordt uw internetverbinding verbroken als de internetverbinding niet actief is gedurende de tijdsduur die u hebt opgegeven.

  5. Afhankelijk van uw DSL ISP hebt u mogelijk de volgende aanvullende informatie nodig:

  6. Als u door uw ISP op het netwerk wordt herkend op basis van het MAC-adres van uw Ethernet-adapter, dient u het juiste MAC-adres te selecteren in de vervolgkeuzelijst in het gedeelte Clone MAC address (MAC-adres kopiëren).

    Ga als volgt te werk om het MAC-adres van uw Ethernet-adapter vast te stellen:

  7. Gebruikers van Windows Vista: Klik in Windows op Start. Voer Opdrachtprompt in het veld Zoeken in en druk op ENTER. Dubbelklik in de lijst met resultaten op Opdrachtprompt. Voer ipconfig /all in achter de DOS-prompt. Hierna wordt alle informatie over uw netwerkverbinding weergegeven. Het MAC-adres wordt mogelijk vermeld als Fysiek adres.

    Gebruikers van Windows XP, 2000 of NT: klik in Windows op Start en vervolgens op Uitvoeren. Voer cmd in en klik op OK. Voer ipconfig /all in achter de DOS-prompt. Hierna wordt alle informatie over uw netwerkverbinding weergegeven. Het MAC-adres wordt mogelijk vermeld als Fysiek adres.

    Gebruikers van Windows Me, 98 of 95: klik in Windows op Start en vervolgens op Uitvoeren. Voer winipcfg in en klik op OK. Hierna wordt alle informatie over uw netwerkverbinding weergegeven. Het MAC-adres wordt mogelijk vermeld als Fysiek adres.

  8. Klik als u alle benodigde verbindingsgegevens hebt ingevoerd op Save (Opslaan) onderaan de pagina.

Terug naar de pagina Tutorials