Ik wil op afstand toegang tot de router kunnen krijgen via poort 8080.

1. Start een webbrowser. Open de configuratiepagina's door 192.168.2.1 in de locatie- of adresregel van uw webbrowser in te voeren en u aan te melden met de gebruikersnaam en het wachtwoord die u eerder hebt ingesteld.

2. Klik op het tabblad Internet (Internet).

3. Blader omlaag in het gedeelte Remote Access (Externe toegang) en vink het vakje bij Allow access to this router from the Internet (Toegang tot deze router vanaf het internet toestaan) aan.

4. Voer bij Port (Poort) 8080 in.

5. Klik op Save (Opslaan) onderaan de pagina. Ga terug naar het gedeelte Remote Access (Externe toegang). Er wordt bij Remote address (Extern adres) een adres weergegeven dat eindigt op een dubbele punt en een poortnummer. Bijvoorbeeld http://154.133.9.24:8080. Noteer het externe adres. U kunt u nu vanaf elke externe locatie via het internet bij de router aanmelden.