Hebt u een veilige gebruikersnaam en een veilig wachtwoord voor de router ingesteld?

U hebt een veilige gebruikersnaam en een veilig wachtwoord nodig om de toegang tot de instellingen van de router te beperken.

1. Open een webbrowser om naar de configuratiepagina's van de router te gaan. Voer 192.168.2.1 in en druk op ENTER.

2. Voer als u daar om wordt gevraagd uw aanmeldingsgegevens en wachtwoord in en druk op OK.

3. Klik op het tabblad Security (Beveiliging). Uw huidige gebruikersnaam en wachtwoord worden op de pagina weergegeven.

4. Voer om uw gebruikersnaam en/of wachtwoord te wijzigen de nieuwe gebruikersnaam en het nieuwe wachtwoord in en klik op Save (Opslaan) onderaan de pagina. U dient zich met de nieuwe gebruikersnaam en het nieuwe wachtwoord aan te melden.

Regels voor wachtwoorden:

1. Het wachtwoord van de Wireless Ndx Router mag maximaal 15 tekens lang zijn. De veiligste wachtwoorden zijn tussen de 8 en 15 tekens lang.

2. Het wachtwoord van de router mag een spatie en andere leestekens bevatten.

3. Gebruik een mengeling van hoofdletters (A t/m Z) en kleine letters (a t/m z).

4. Cijfers (0 t/m 9 ) maken het wachtwoord nog veiliger.

5. Gebruik ook ASCII-symbolen, zoals ~, ! @, #, $, %, &, ^, *, etc., om het wachtwoord extra te beveiligen.