Router Kurulumu

Adım Bir: Yönelticinizi Bağlayın

  1. DSL veya Kablo modeminizi yönelticiye bağlayın:

    1. Bilgisayarınızı ve modeminizi kapatın.

    2. Verilen antenleri yönelticinin arkasına bağlayın.

    3. Aşağıdaki işlemlerden birini gerçekleştirin:

      Modeminiz bilgisayarınıza bir Ethernet kablosuyla bağlanıyorsa: DSL veya Kablo modeminizi bilgisayarınızın Ethernet adaptörüne bağlayan Ethernet kablosunu bulun ve yalnızca bilgisayarınızdan çıkarın: kablonun DSL veya Kablo modeminizle olan bağlantısını kesmeyin.





      Modeminiz bilgisayarınıza bir USB kablosuyla bağlanıyorsa: USB kablosunu bilgisayarınızdan ve modemden çıkarın. Yöneltici ile birlikte verilen Ethernet kablosuna ek olarak bir diğer Ethernet kablosuna daha ihtiyacınız olacak. Ethernet kablosunun bir ucunu DSL veya Kablo modeminizin arkasındaki Ethernet portuna bağlayın.


    Not: Yöneltici üzerindeki USB portu, sadece bir USB yazıcıyı bağlamak içindir. Modeminizi yöneltici üzerindeki USB portuna bağlamayın. Yönelticinize bir USB yazıcı bağlamakla ilgili talimatlar için, bkz. Bir USB Yazıcısı Kurun.

    1. Ethernet kablosunun boş ucunu yönelticinin arka tarafındaki WAN portuna bağlayın.

  2. Yönelticiyi bilgisayarınıza bağlayın:

    1. Dahili Ethernet kablosunun bir ucunu bilgisayarınızın Ethernet adaptörüne bağlayın.

    2. Diğer ucu yönelticinin LAN portlarından birine bağlayın.

  3. Ağın başlatılması:

    1. Modemi açın. Yönelticinizi açmadan önce, LED'ler sabitlenene kadar bekleyin.

    2. Birlikte verilen güç kablosunu yönelticinin 15VDC portuna bağlayın.

    Not: İngiltere'deki Kullanıcılar: Güç adaptörü prize takılı değilken, güç adaptörüne ülkeniz için uygun olan elektrik fişini bağlayın. Klik sesi duyuluncaya kadar bastırın ve fişi sıkı bir şekilde yerine oturtun.



    1. Güç adaptörünü standart bir elektrik fişine takın.

    2. Bilgisayarınızı açın.

 

Adım İki: Temel Bağlantı Ayarlarının Konfigürasyonunu Yapın

  1. İnternet tarayıcınızı açın.

  2. Yöneltici yapılandırma sayfalarına erişmek için, yer veya adres satırına 192.168.2.1 yazın ve ENTER (GİR) tuşuna basın.

Not: Yönelticinin varsayılan IP adresi 192.168.2.1'dir.

  1. Başlat seçeneğini tıklatın. Kurulum Sihirbazı, temel yöneltici konfigürasyon işlemleri sırasında size yardımcı olur.


Not: Yöneltici konfigürasyonu sayfalarını kullanırken “Page Not Found (Sayfa Bulunamadı)” hata mesajını alırsanız, Internet tarayıcınızın Geri butonuna basın ya da sayfayı yenileyin.

  1. Kurulum Sihirbazı otomatik olarak Internet bağlantınızı algılamaya çalışacaktır.



    Yöneltici İnternet bağlantınızı otomatik olarak algılamazsa, güç kablosunun ve tüm Ethernet kablolarının düzgün bağlandığından emin olun. Bunlar; yöneltici, modem ve ağdaki tüm bilgisayarları bağlayan kabloları içerir. Ayrıca, İnternet bağlantınızın düzgün çalıştığından emin olun. Ardından, "Internet Connection Configured" (İnternet Bağlantısı Yapılandırıldı) ekranına ulaşana kadar Detect Connection (Bağlantıyı Algıla) düğmesini tıklatın.

    Yöneltici hala bağılanamıyorsa, İnternet servis sağlayıcınızın (İSS) bilgilerini manuel olarak girin veya bkz. Sorun Giderme.

  2. Next'e (İleri) tıklayın.

  3. Aşağıdaki işlemlerden birini gerçekleştirin:

    1. Kablosuz güvenlik ayarını yapmak üzere SecureEasySetup kullanmak için Set wireless security using SecureEasySetup (SecureEasySetup kullanarak kablosuz güvenlik ayarını yap) seçeneğini seçin ve ekranda düğmesin tıklatın.


    2. Kablosuz güvenlik bilgilerini manuel olarak ayarlamak için Set wireless security using SecureEasySetup (SecureEasySetup kullanarak kablosuz güvenlik ayarını yap) seçimini kaldırın ve Ağ Adını (SSID) girin, bir güvenlik Method (Yöntemi) girin ve yönelticiniz için kablosuz güvenlik bilgilerini girin ve son olarak Next (İleri) düğmesini tıklatın.

Not: Kablosuz güvenlik ayarlarınızı yaparken, en güvenli kablosuz ağlar için TKIP ve AES şifreleme kullanılan WPA2 ve WPA (PSK) kablosuz güvenlik yöntemini seçmeniz tavsiye edilir.

  1. Yönelticiniz için bir User name (Kullanıcı adı) ve Password (Şifre) girin ve Finish (Son) düğmesini tıklatın.



    Şifreniz aşağıdaki kriterlere uygun olmalıdır:

Not: Kurulum Sihirbazı prosedürünün bu adımında, yönelticiye bağlanmak için kullanacağınız kullanıcı adını ve şifreyi oluşturacaksınız. Yönelticiye her bağlandığınızda bunları kullanmanız gerekecektir. Kullanıcı adı ve parola büyük-küçük harf duyarlıdır.

  1. İlk konfigürasyondan sonra, yöneltici yeniden başlatılacak ve Status (Durum) sayfasına yönlendirileceksiniz.

  2. Ağınıza bir kablosuz bağlantı üzerinden bağlanacaksanız, Ethernet kablosunu yönelticiden ve bilgisayarınızdan çıkarabilir, kablosuz adaptörünüzü kurabilir ve yönelticinize bağlayabilirsiniz. Kablosuz adaptörünüzün kurulumuyla ilgili talimatlar için kablosuz adaptörünüzün belgelerine bakın.

 

Noktadan Noktaya Tünel Protokolü (PPTP) Kullanıcıları

ISS'niz PPTP bağlantısı kullanıyorsa, Kurulum prosedürünü tamamlamak ve Internet bağlantısı yaratmak için aşağıdaki ek işlemleri gerçekleştirmeniz gerekecektir. Bağlantı ayarları ile ilgili sorularınız için, Internet servis sağlayıcınızla iletişim kurun.

  1. Yöneltici konfigürasyonu sayfalarında, Internet sekmesini tıklatın ve aşağıdaki Point-to-Point Tunneling (PPTP) (Noktadan Noktaya Tünel Protokolü (PPTP)) bölümüne gelin.

  2. My ISP uses a PPTP connection (Servis sağlayıcım PPTP bağlantısı kullanıyor) onay kutusunu seçin.

  3. İSS'niz Noktadan Noktaya Tünel Protokolü (PPTP) kullanıyorsa, My ISP uses a PPTP connection (Servis sağlayıcım PPTP bağlantısı kullanıyor) onay kutusunu seçin ve PPTP sunucunuzun Alan Adı veya IP adresini Server (Sunucu) alanına girin ve İSS'nizden alığınız User name (Kullanıcı adı) ve Password (Şifre) bilgilerini girin. Servis Sağlayıcınız özel bir kimlik denetimi yöntemi kullanıyorsa, uygun onay kutularını seçin ya da seçimlerini kaldırın.

  4. İşleminiz tamamlandığında Save'i (Kaydet) tıklatın. Yöneltici yeniden başlatılacaktır, bundan sonra Internet bağlantınız sağlanmış olmalıdır. Bağlantı bilgilerinizi görüntülemek için Status (Durum) sayfasına gidebilirsiniz.

 

Konfigürasyon Ayarlarınızın Yedeklenmesi

Yedek almak, yönelticinizi varsayılan fabrika ayarlarına geri yüklemeniz gerekirse, konfigürasyon ayarlarını yeniden uygulamanız için yapmanız gereken işlemleri azaltır. USRobotics ayarlarınızı şimdi yedeklemenizi önerir.

  1. Yöneltici konfigürasyonu sayfalarında, Device (Cihaz) sekmesini tıklatın ve aşağıdaki Back Up Settings (Ayarları Yedekle) bölümüne gelin.

  2. Back Up (Yedekle) seçeneğini seçin.

  3. Sisteminiz, dosyayı kaydetmenizi veya açmanızı isteyecektir. Save (Kaydet) üzerine tıklayın.

Kurulum prosedürünü tamamladınız. Lütfen yönelticinizi www.usr.com/productreg/ adresinde kaydedin.