Windows Vista kullanarak yönelticim için nasıl kablosuz güvenlik oluşturabilirim?

Windows Vista kullanıcıları, Wi-Fi Protected Setup (Wi-Fi Korumalı Kurulum) (WPS) kullanarak yönelticide kablosuz güvenlik ayarlarını yapılandırmak için "Set up a Wireless Router or Access Point" (Kablosuz Yöneltici ya da Erişim Noktası Kurulumu) sihirbazı kullanabilirler.

Not: Windows Vista'da yönelticide kablosuz güvenlik ayarlarını yapılandırmak için "Set up a Wireless Router or Access Point" (Kablosuz Yöneltici ya da Erişim Noktası Kurulumu) sihirbazı kullanırsanız, tüm diğer WPS cihazları yönelticiye Windows Vista kullanarak bağlanmalıdır. Cihazları yöneltici yapılandırma sayfalarını kullanarak bağlayamazsınız.

  1. Yönelticinizin varsayılan fabrika ayarlarının yüklenmesi gerekmektedir.

    Yapılandırılmamış bir yöneltici kuruyorsanız:

    1. Yönelticinizin modem, bilgisayar ve priz bağlantılarıyla ilgili daha fazla bilgi için bkz. Installation (Kurulum). Yöneltici, Windows Vista yüklü bilgisayarınıza bir Ethernet kablosuyla bağlanmalıdır.
    2. Yöneltici yapılandırma sayfalarına erişmek için, Internet tarayıcınızı başlatın ve yer veya adres satırına 192.168.2.1 yazın ve ENTER tuşuna basın.
    3. Sayfada Start (Başlat)'a tıklatmayın ve pencereyi açık bırakın. Bu sayfadaki işlemde daha sonra WPS PIN'ine ihtiyacınız olacak.

    Yapılandırılmış bir yöneltici kuruyorsanız:

    1. Yönelticinizin bilgisayar bağlantılarıyla ilgili daha fazla bilgi için bkz. Installation (Kurulum). Yöneltici, Windows Vista yüklü bilgisayarınıza bir Ethernet kablosuyla bağlanmalıdır.
    2. Yöneltici yapılandırma sayfalarında oturum açma.
    3. Device (Cihaz) sekmesini tıklatın.
    4. Factory Settings (Fabrika Ayarları) bölümünde, yönelticinizin fabrika ayarlarını geri yüklemek için Reload (Yeniden Yükle)'u tıklatın. Varsayılan fabrika ayarlarını geri yüklediğinizde, geçerli tüm ayarlarınız kaybolacaktır. İstendiğinde, Continue (Devam Et) düğmesini tıklatın.
    5. Yönelticinizin Başlangıç sayfasını yenileyin. Sayfada Start (Başlat)'a tıklatmayın ve pencereyi açık bırakın. Bu sayfadaki işlemde daha sonra WPS PIN'ine ihtiyacınız olacak.
  2. Windows Start (Başlat) > Network (Ağ) seçeneğini tıklatın.
  3. Add a wireless device (Kablosuz cihaz ekle)'ı tıklatın.
  4. USRobotics Wireless MAXg Router'ı seçin, Next (İleri)'e tıklatın ve ekrandaki talimatları izleyin.
  5. Yönelticiniz bulunamazsa:

    1. Cancel (İptal Et)'ı tıklatın.
    2. Yönelticinin arkasındaki Reset (Sıfırla) düğmesine basın.
    3. WLAN (Kablosuz) LED yandığında, yönelticinin yeni WPS PIN'ini görmek için Başlangıç sayfasını yenileyin.
    4. Yeniden tarama yapıp yönelticinizi bulmak için Add a wireless device (Kablosuz cihaz ekle)'ı tıklatın.
  6. İstendiğinde, Yönelticinin WPS PIN'ini girin, Next (İleri)'i tıklatın ve ekrandaki talimatlarla devam edin.

    WPS PIN, yönelticinin Başlangıç sayfasında alt sağ köşede görüntülenir.

    wps_pin

  7. Bağlantı başarılı bir şekilde tamamlanmazsa, varsayılan fabrika ayarlarını geri yükleme ve yönelticinin Başlangıç sayfasında yeni WPS PIN kullanma da dahil, kurulum işlemini tekrar edin.
  8. Varsayılan fabrika ayarlarını geri yüklemek için yönelticiyi resetlediğinizde, yöneltici yapılandırma sayfalarına erişim için kullanılan kullanıcı adı ve şifre silinir. Yöneltici Windows Vista tarafından yapılandırıldıktan sonra yeni bir kullanıcı adı ve şifre belirlemek için:
    1. Internet tarayıcınıza geri dönün ve sayfayı yenileyin.
    2. Security (Güvenlik) sekmesini tıklatın.
    3. Router Login (Yöneltici Oturum Açma) bölümünde, bir kullanıcı adı ve şifre girin, ardından sayfanın alt kısmındaki Save (Kaydet)'i tıklatın.
  9. Internet'e bağlanamıyorsanız, Internet servis sağlayıcınızın (ISP) bilgilerini manuel olarak girmek için Internet sayfasını kullanın.

 

Kılavuzlar sayfasına dön