Artık İnternet'e bağlanamıyorum.

Bilgisayarınız ağ geçidini kullanarak İnternet'e bağlandığında, çeşitli aygıtların birlikte çalışması gerekir.

Bu sorunu çözmenin ilk adımı, sorunun nedenini belirlemektir. Bilgisayarınızın İnternet bağlantısı birçok yerden kesilebilir.

Çeşitli aygıtlarınızın gösterge ışıklarını kontrol edin. Bir ya da daha fazla aygıt bir sorun olduğunu gösteriyorsa, sorunu gidermek için nereye yönelmeniz gerektiğini görmeniz açısından bu iyi bir göstergedir.

İnternet'e hala bağlanamıyorsanız, aşağıdaki prosedürleri manuel olarak takip edin.

  1. Ağ geçidinize gelen kablolu veya kablosuz bağlantıları kontrol edin. Eğer bilgisayarınız ağ geçidi ile bağlantı kuramıyorsa, İnternet'e erişim sağlayamaz.

  2. Ağ geçidinizdeki LED'ler yanıt vermiyorsa, ağ geçidinizin yanıt verip vermediğini kontrol edin. Buna, LED'lerin düzgün çalışıp çalışmadığının ve ağ geçidinin açık olup yanıt verip vermediğinin kontrolü de dahildir. Eğer ağ geçidi kapalıysa ya da kablosuz verici çalışmıyorsa veya (kablo/DSL modeminiz üzerinden) İnternet bağlantısı yoksa, bilgisayarınız da İnternet'e erişim sağlayamayacaktır.

  3. Ağ geçidinizdeki LED'ler yanıt veriyorsa, İnternet bağlantınızı kontrol edin .

 

Ağ geçidinize gelen kablolu veya kablosuz bağlantıları kontrol edin

Eğer kablolu bağlantı kullanıyorsanız:

  1. Bilgisayarınız ve ağ geçidiniz arasında kablolu bağlantı kullanıyorsanız, Ethernet kablosunun bilgisayarın Ethernet portuna ve ağ geçidindeki bir LAN portuna sıkıca bağlandığından emin olun.

  2. LAN portunun ilgili LED'inin yandığından emin olun. Bilgisayarınızın IP adresinin, ağ geçidi ile aynı alt ağda olduğundan emin olun. İnternet'e hala bağlanamıyorsanız, ağ geçidinizin yanıt verip vermediğini kontrol edin.

Eğer kablosuz bağlantı kullanıyorsanız:

  1. Bilgisayarınız ve ağ geçidiniz arasında kablosuz bağlantı kullanıyorsanız, kablosuz yardımcı programının ağ geçidinize başarılı bir bağlantı kurulduğunu bildirdiğinden emin olun.

  2. Bilgisayarınızın, örneğin komşunuzun ağ geçidi gibi başka bir ağ geçidine değil, kendi ağ geçidinize bağlı olduğundan emin olun. Bağlanacağınız ağ geçidinin Ağ adını (SSID) kontrol etmek için kablosuz yardımcı programınızı kullanabilirsiniz. Yanlış ağ geçidine bağlanmışsa, bilgisayarınızı kendi ağ geçidinize bağlanmaya zorlamak için yardımcı programı kullanabilirsiniz. Hangi ağ geçidine bağlandığınızı nasıl kontrol edebileceğiniz hakkında bilgi için kablosuz adaptör belgelerine başvurun.

Ağ geçidinize gelen bir kablosuz bağlantı yoksa:

  1. Bilgisayarınızın ağ geçidine sinyal alabilecek kadar yakın olduğundan ve mikrodalga fırın ya da beton duvar gibi sinyali engelleyen bir şey olmadığından emin olun. Kablosuz yardımcı programınızı kullanarak bir tarama (tipik olarak "alan denetimi") yapmanıza rağmen, ağ geçidinizi algılayamıyorsa, bir sinyal sorunu olabilir.

  2. Ağ geçidinizin kendi ağ adını yayınlamak üzere yapılandırılmış olduğunu doğrulayın.

  3. Kablosuz yardımcı programının ağ geçidiniz için doğru Ağ adı (SSID) ve kablosuz güvenlik ayarlarını kullandığından emin olun.

  4. Ağ adı, güvenlik yöntemi (WPA, WEP, vs.) ve güvenlik anahtarlarının birbirine uyması gerekir. Eğer ağ geçidiniz WPA şifreleme yöntemini kullanıyorsa, her kablosuz kart ya da adaptör WPA şifreleme yöntemini desteklemelidir. Eğer WPA şifreleme yöntemini desteklemeyen bir Wireless PC Card, PCI adapter ya da USB adapter kullanıyorsanız, ağ geçidine bağlanamayacaksınız ve WEP şifreleme yöntemini kullanmanız gerekecektir. Güvenlik ayarlarının değiştirilmesi hakkında bilgi için lütfen Kullanıcı Kılavuzunun Konfigürasyon bölümüne başvurun.

  5. Bilgisayarınızın ağ geçidinize bağlanma izni olduğundan emin olun. Ağ geçidinizde MAC filtrelemesi etkinse, kablosuz adaptörünüzün MAC adreslerinin ağ geçidine erişim yetkisi olduğunu doğrulayın. Örneğin, kablosuz adaptörleri değiştirdiyseniz, yeni kablosuz adaptörün MAC adresini ağ geçidinize eklemeniz gerekecektir.

  6. Eğer yukarıdakilerden hiçbiri işe yaramadıysa, bilgisayarınızın LAN portu ve ağ geçidinizin LAN portu arasında Ethernet kablosuyla bir bağlantı oluşturarak, bilgisayarınız ve ağ geçidiniz arasında kablolu bağlantı deneyebilirsiniz. (LAN portunun ilgili LED'lerinin yandığından emin olun.) Kablolu bağlantı çalışırsa, sorun büyük ihtimalle bilgisayarınızı ağ geçidine bağlayan kablosuz bağlantıdadır. Ardından, önceki adımları tekrar denemeniz gerekir.

Bilgisayarınız ve ağ geçidiniz arasındaki bağlantıyı doğrulayabiliyorsanız, ya ağ geçidiniz İnternet'e bağlı değildir ya da doğru çalışmıyordur. Ağ geçidinizin İnternet bağlantısını kontrol etmeniz gereklidir.

 

Ağ geçidinizin yanıt verip vermediğini kontrol edin

  1. Ağ geçidinin güç, kablosuz ve İnternet LED'lerinin yanıp yanmadığını kontrol edin.

  2. Bir Internet tarayıcı açın. Konum veya adres satırına 192.168.1.1 yazın ve ENTER tuşuna basın.

Not: Eğer ağ geçidinizin IP adresini değiştirdiyseniz, 192.168.1.1 yerine yeni adresi girin.

Ağ geçidinin İnternet arayüzü görüntülenmesine rağmen İnternet'e hala bağlanamıyorsanız, sorun ağ geçidinin kablo/DSL modem ile olan bağlantısında olabilir. Adım 3'e geçin.

Ağ geçidinin İnternet arayüzü görüntülenmezse, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gereklidir.

  1. Bilgisayarınızın ağ geçidinden bir IP adresi (örneğin 192.168.1.5) alması gerekir.

  2. 192.168.1.1 adresindeki ağ geçidi konfigürasyon sayfalarına erişmeyi deneyin.

  3. Ağ geçidinin yapılandırma sayfaları görüntülenmesine rağmen İnternet'e hala bağlanamıyorsanız, sorun ağ geçidinin kablo/DSL modem ile olan bağlantısında olabilir. Ağ geçidinizin İnternet bağlantısını kontrol edin.

  4. Ağ geçidi konfigürasyon sayfaları hala görüntülenmiyorsa, ağ geçidini yeniden başlatın.

    1. Ataç ya da iğne gibi ince bir cisimle ağ geçidinin arkasındaki Reset (Sıfırla) düğmesine 1 saniye süreyle basın.

    Not: Eğer Reset (Sıfırla) düğmesine beş saniyeden daha uzun süre basarsanız, ağ geçidi fabrika ayarlarına döner.

    1. Ağ geçidindeki LED'ler sabitlenene kadar yaklaşık 30 saniye bekleyin.

    2. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    3. Ağ geçidinin 192.168.1.1 numarasındaki İnternet adresine erişmeyi tekrar deneyin.

    4. Ağ geçidinin yapılandırma sayfaları görüntülenmesine rağmen İnternet'e hala bağlanamıyorsanız, sorun ağ geçidinin kablo/DSL modem ile olan bağlantısında olabilir. Ağ geçidinizin İnternet bağlantısını kontrol edin.

  5. Ağ geçidine hala erişemiyorsanız, ağ geçidinin varsayılan fabrika ayarlarına döndürülmesi gerekebilir.

Not: Ağ geçidinin tüm kişisel ayarlarını kaybedeceğinizi ve ilk kez kuruyormuş gibi tüm ayarları yeniden yapmanız gerekeceğini lütfen göz önüne alın. Alternatif olarak, ağ geçidinin ayarlarını daha önce yedeklediyseniz, ayarlarınızı geri yükleyebilirsiniz.

  1. Ataç ya da iğne gibi ince bir cisimle ağ geçidinin arkasındaki Reset (Sıfırla) düğmesine 7 saniye süreyle basın.

  2. Ağ geçidindeki LED'ler sabitlenene kadar yaklaşık 30 saniye bekleyin.

  3. Ağ geçidinin 192.168.1.1 numarasındaki İnternet adresine erişmeyi deneyin.

  4. Fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra ağ geçidinin İnternet arayüzü hala görüntülenmiyorsa, ağ geçidi bozulmuş olabilir. Lütfen U.S. Robotics Müşteri Destek departmanına başvurun.

 

Ağ geçidinizin İnternet bağlantısını kontrol edin

  1. Ağ geçidi konfigürasyon sayfalarında, Durum menüsünden General (Genel) seçeneğini tıklatın.

  2. Listeyi en yeni duruma göre güncellemek için Refresh (Yenile) düğmesini tıklatın.

  3. Sayfanın DSL bölümüne gidin ve ağ geçidinin bir WAN IP adresi (235.42.181.5 gibi) olup olmadığını kontrol edin. Bu IP adresi ağ geçidinin kablo/DSL modeme bağlı olup olmadığını gösterir.

  4. Ağ geçidinin bir WAN IP adresi yoksa ağ geçidini yeniden başlatın.

  5. İnternet'e hala erişemiyorsanız, İnternet menüsünden WAN Setup (WAN Kurulumu) sekmesini tıklatın ve bu sayfayı kullanarak ağ geçidinin İnternet bağlantısını yapılandırın. (Bir DSL modeminiz varsa, İnternet servis sağlayıcınız tarafından verilen oturum açma bilgilerini girmeniz gerekebilir.)

Not: WAN protokolü statikse, ağ geçidinin WAN IP adresinin geçerli bir statik IP adresi olduğundan emin olmanız gerekir. Geçerli bir statik IP adresi, İnternet servis sağlayıcınız tarafından sağlanan ya da ağ geçidinin WAN portuna bağlanmış olan aygıtla aynı alt ağda bulunan adrestir.

  1. Bu kılavuzun tekrarının ardından ağ geçidi hala bir IP adresi alamadıysa, sorun kablo/DSL modemden ya da servis sağlayıcınızdan kaynaklanıyor olabilir. Lütfen İnternet servis sağlayıcınızın Müşteri Destek departmanı ile temasa geçin.

Sorun giderme sayfasına dön