Kablosuz ağımı nasıl daha güvenli bir hale getirebilirim?

 

En güvenli kablosuz güvenlik yöntemini ve şifreleme türünü seçin.

Kablosuz güvenlik ayarlarınızı yaparken, en güvenli kablosuz ağlar için TKIP ve AES şifreleme kullanılan WPA2 ve WPA (PSK) kablosuz güvenlik yöntemini seçmeniz tavsiye edilir.

Ağ geçidinize uyguladığınız kablosuz güvenlik ayarlarının hangileri olduğunu görmek için bir İnternet tarayıcı açın. İnternet tarayıcınızın yer ya da adres satırına 192.168.1.1 yazın ve ağ geçidi kullanıcı adı ve parolasını kullanarak oturum açın. Kablosuz güvenlik ayarlarınız General Status (Genel Durum) sayfasında Wireless Security (Kablosuz Güvenlik) altında gösterilir.

 

Ağ geçidine bağlanmasına izin verilen cihazları sınırlayın.

Neden?

Kablosuz ağınızı sadece belirli cihazlarla sınırlamanız, kullanıcı adınızı ve şifrenizi kırsalar bile, ağınızın kapsama alanındaki başka kablosuz cihazların bağlanmasını engeller. Bu sayede ağınızdaki bilgisayarlar korunurken, ağınızın tüm bantgenişliğinin kendi cihazlarınız tarafından kullanılmasını sağlar.

Nasıl?

Kablosuz ağınıza bağlanabilecek cihazları sınırlamak için MAC Address filtering (MAC Adres filtreleme) kullanın. Ortam Erişim Denetimi adresi (MAC adresi), bilgisayar donanımlarına (masaüstü, dizüstü, ağ geçidi, oyun konsolu, vb.) atanmış benzersiz bir tanımlayıcıdır. Ağ geçidiniz bu tanımlayıcıyı sadece belirli cihazlara izin vermek için veya hatta, başka bir kullanıcının kablosuz ağınıza bağlandığını tespit ettiğinizde, belirli bir cihazı reddetmek için kullanabilir.

 

Şifre Güvenliği

Kablosuz ağınızı korumak için aşağıda güçlü bir şifre oluşturmakla ilgili kuralları kullanın:

  1. Wireless Ndx ASDL2+ Gateway aygıtı, 15 karakter uzunluğa kadar parola oluşturmanızı sağlar. En güvenli şifreler genellikle 8 - 15 karakter arasıdır.

  2. Ağ geçidi, parolanıza boşluk ya da başka noktalama işaretleri koymanıza izin verecektir.

  3. Büyük harfler (A - Z) ve küçük harfleri (a - z) karışık kullanın.

  4. Şifrenize 0 - 9 arası rakamlar eklemeniz güvenliği artıracaktır.

  5. Şifrenizin daha da güvenli olması için ~ ! @ # $ % & ^ *, vb. gibi ASCII simgeleri kullanın.

 

Kılavuzlar sayfasına dön