Hangi ağ geçidi ayarları kullanışlı olur?

İnternet bağlantısı ayarlarının yanısıra, Wireless Ndx ASDL2+ Gateway aygıtında kullanışlı başka gelişmiş ayarlar ve özellikler de bulunur.

 

Ağ geçidinizin Saat ayarını yapın.

Neden?

Ağ geçidinizin saatini ayarladığınızda, sistem kayıtları sistem olaylarını izleyebileceğiniz kullanışlı bilgiler sağlayabilir. Ayrıca, ebeveyn kontrolü veya güvenlik duvarı kuralları ayarlarken, kuralların doğru uygulanması için saatin mutlaka doğru olması gerekir.

Nasıl?

Time settings (Saat ayarları)'nı Device (Aygıt) sayfasından yapabilirsiniz.

 

Ağ geçidi ayarlarınızın yedeğini alın.

Neden?

Aygıt arıza yaptığında ya da ağ geçidinizi fabrika ayarlarına döndürmek istediğinizde, yedeklenen ayarları geri yükleyerek tüm ayarlarınızı yeniden girme zahmetinden kurtulursunuz. Belirli oyun cihazları veya uygulamalar için ebeveyn kontrolü kuralları veya güvenlik duvarı ayarları oluşturduysanız, tüm ağınızı tekrar çalışır duruma getirirken zaman kazanırsınız.

Nasıl?

Yedekleme: Ağ geçidi ayarlarınızı yedeklemek için Device (Aygıt) menüsüne gidin, Back Up Settings (Yedekleme Ayarları) seçeneğini seçin ve talimatları izleyin.

Yedek dosyadan geri yükleme: Ağ geçidi ayarlarınızı bir yedekleme dosyasından geri yüklemek için Device (Aygıt) menüsüne gidin, Restore (Geri yükle) seçeneğini seçin ve talimatları izleyin.

 

 

Ağ geçidiniz için güncellemeleri kontrol edin.

Neden?

Ağ geçidiniz için güncellemeler verilebilir. Bu bellenim güncellemeler ağ geçidinize yeni ve ek özellikler kazandırabilir ve bazı durumlarda, bazı kullanıcıların karşılaşabileceği performans sorunlarını çözebilir. Ağ geçidinizi ilk kez kurduktan ve yapılandırdıktan sonra ve daha sonraki günlerde düzenli olarak güncellemeleri kontrol etmek yararlı olacaktır.

Nasıl?

Ağ geçidinizin güncellemelerini kontrol etmek için Device (Aygıt) menüsüne gidin, Upgrade (Yükselt) seçeneğini seçin ve talimatları izleyin.

 

Kılavuzlar sayfasına dön