Ik wil de tijden beperken waarop de computer van mijn kind toegang tot het internet heeft.

Onder Internet Access Control (Toegangsbeheer voor het internet) op de pagina Firewall (Firewall) zijn er standaard twee toegangsregels voor de router beschikbaar. Hiermee kan de toegang tot het internet van computers met IP-adressen tussen 192.168.2.100 en 192.168.2.110 worden geregeld. Schakel één of beide regels in door het vakje On (Aan) naast de regel aan te vinken.

Hoe kan ik soortgelijke regels aanmaken?

Aan de hand van het volgende voorbeeld wordt uitgelegd hoe u een regel kunt aanmaken waarmee de toegang van de computer van uw kind (met het IP-adres 192.168.2.10) tot alle internettoepassingen gedurende bepaalde tijden wordt beperkt.

  1. Start de configuratiepagina's van de router door een webbrowser te openen en 192.168.2.1 in te voeren.

  2. Voer een van de volgende stappen uit:

  3. Ga naar de pagina Status (Status) en controleer of de router de juiste instellingen voor de tijd weergeeft. Als de instellingen voor de tijd onjuist zijn, kan het nodig zijn de tijd op de router in te stellen.

  4. Klik op het tabblad Firewall (Firewall) en blader omlaag in het gedeelte Internet Access Control (Toegangsbeheer voor het internet).


  5. Voer een van de volgende stappen uit:

    Voer als u een regel voor een enkel IP-adres wilt aanmaken het IP-adres van het apparaat in beide velden bij LAN IP addresses (LAN IP-adressen) in. Voorbeeld: 192.168.2.10 en 192.168.2.10.



    Voer als u een regel voor een IP-adresbereik wilt aanmaken het IP-adresbereik van de apparaten in de velden bij LAN IP addresses (LAN IP-adressen) in. Voorbeeld: 192.168.2.10 en 192.168.2.20.

  6. Selecteer onder Protocol (Protocol) TCP (TCP) als het protocol voor de client.

  7. Met het poortbereik 1-65535 wordt de toegang van de client tot alle internettoepassingen geblokkeerd. Voer 1 in het eerste veld onder Port range (Poortbereik) in en voer 65535 in het tweede veld voor het poortbereik in.

  8. De regel op alle weekdagen toepassen: selecteer onder Weekday range (Weekdagen) Monday (Maandag) in het eerste veld en Friday (Vrijdag) in het tweede veld. Selecteer andere dagen als u een andere periode wilt instellen. Selecteer als u wilt dat de toegangsrestricties voor één dag gelden dezelfde dag in beide velden.




    De regel op weekdagen of in het weekend toepassen: u kunt helemaal zelf bepalen op welke dagen de regels worden toegepast. Stel dat u van zondagavond t/m donderdagavond één regel wilt instellen omdat de kinderen de volgende dag naar school moeten en dat u op vrijdag en zaterdag een andere regel wilt instellen omdat de kinderen dan langer mogen opblijven. In dit geval dient u bij Weekday range (Weekdagen) Saturday (Zaterdag) en Sunday (Zondag) te selecteren. Ga vervolgens verder met het aanmaken van de regel.

  9. Selecteer bij Time range each day (Tijdvak voor elke dag) 9PM (21.00 uur) in het eerste veld en 6AM (06.00 uur) in het tweede veld. Selecteer als u een ander tijdvak wilt instellen andere opties in beide velden.

  10. Klik als u klaar bent op Add (Toevoegen).

  11. Herhaal als u de toegang voor aanvullende clients wilt beperken stap 1 t/m 10 voor elke aanvullende client.

  12. Klik op Save (Opslaan) onderaan de pagina wanneer u klaar bent. De wijzigingen die u hebt ingesteld, worden nu toegepast.

Terug naar de pagina Tutorials