Inhoudsopgave:

Over de Wireless
USB Print Server

Installatie van de Wireless USB Print Server

Printerinstallatie op client-pc (Overige installaties)

Andere besturingssystemen dan Windows

Navigeren door de webinterface

Bi-Admin Management Utility

Afdrukmethoden

IPP (Internet Printing Protocol) >

Problemen oplossen

Productspecificaties voor de Wireless USB Print Server

Beperkte garantie van USRobotics Corporation

Reglementaire informatie

Gebruikershandleiding Wireless USB Print Server

IPP (Internet Printing Protocol)

IPP (Internet Printing Protocol) is een op normen gebaseerd systeem waarmee u vanaf een pc op afstand op elke toegankelijke printer kunt afdrukken. De printer zal meestal zijn aangesloten op een computer of ander apparaat dat als IPP-server dient.

Client-pc's hebben een compatibel IPP-clientprogramma nodig. Windows 2000 en XP bevatten een geschikte IPP-client. Voor andere uitvoeringen van Windows wordt een clientprogramma meegeleverde op de cd-rom van de printserver. De client moet ook het IP-adres of URL van de IPP-server weten.

Configuratie IPP-server

De printserver bevat de noodzakelijke firmware zodat hij als IPP-server kan dienen. Er is geen aanvullende configuratie noodzakelijk. Hij moet echter wel aan de volgende vereisten voldoen.

  • De printserver moet een geldig IP-adres hebben.
  • Elke routine, gateway, of firewall die uw LAN aan het internet koppelt, mag het IPP-protocol NIET blokkeren (TCP poort 631). Uw router, gateway of firewall moet TCP poort 631 openen of opvoeren naar het IP-adres van de printserver.
  • U moet het juiste URL of IP-adres van de IPP-server aan de clients doorgeven. Als u liever een URL gebruikt dan een adres moet u een domeinnaam voor de URL registreren.
  • Tenzij de clients Windows 2000 of XP gebruiken, moet u de meegeleverde IPP-clientsoftware aan uw clients verschaffen. Als het niet goed uitkomt om de cd-rom te leveren, kunt u het IPP_CLIENT.EXE bestand verschaffen, dat zich in de map IPP bevindt.

IPP client Setup - Windows 98/ME

De IPP-clientsoftware voor deze platform wordt op de cd-rom meegeleverd. U kunt ook het setup-programma (IPP_CLIENT.EXE) tot per e-mail aan de gebruikers verzenden.

Installeren vanaf de installatie-cd

  1.  Plaats de installatie-cd in het cd-rom-station.

    Opmerking: als de cd niet automatisch wordt gestart, klikt u in Windows op Start, Uitvoeren, en typt u D:\autorun (typ in plaats van D een andere letter als dat de aanduiding van uw cd-rom-station is). Klik vervolgens op OK.

  2. Klik op Additional Installs (Overige installaties) en volg de prompts op het scherm tot u het venster Setup Type (Installatietype) bereikt.
  3. Selecteer IPP (Internet Printing Protocol) Client.


  1. Klik op Next (Volgende) en ga verder door de resterende vensters om de installatie te voltooien.

Installeren met behulp van IPP_CLIENT.EXE

  1. Voer dit programma uit om de meegestuurde bestanden uit te pakken.
  2. Het IPP-installatieprogramma wordt dan uitgevoerd.
  3. Volg de instructies om de installatie te voltooien.

Configuratie IPP-client

  1. Voer het programma "Add IPP Port" uit dat door de installatie is aangemaakt. Er wordt nu een venster weergegeven dat lijkt op het venster hieronder.



  2. Als toegang tot het internet vanaf uw locatie via een proxyserver geschiedt, selecteert u Access IPP server via Proxy Server (Toegang tot IPP server via proxyserver) en voert u de informatie van uw proxyserver in. (Dit is hetzelfde als uw browserconfiguratie.)
  3. Voer het IP-adres of de URL van de IPP server in.
  4. Klik op Selecteer Apparaat Poort voor weergave van de beschikbare poorten op de IPP-server en selecteer de van toepassing zijnde poort. Op dit punt wordt er een verbinding met de IPP-server tot stand gebracht.
  5. Klik op Save (Opslaan) om de IPP-poort op uw systeem aan te maken. U ziet nu een bericht dat bevestigt dat de poort is aangemaakt, en dan het volgende dialoogvenster:



  6. Voer één van de volgende opties uit:
  • Selecteer een bestaande printer voor het gebruik van de nieuwe poort en klik op OK.

    OF

  • Klik op Add New Printer (Nieuwe printer toevoegen) om een nieuwe printer aan te maken die de IPP-poort kan gebruiken. Hiermee wordt de wizard Nieuwe Printer toevoegen gestart. Volg de instructies om de procedure te voltooien. Controleer of de nieuwe printer de IPP-poort gebruikt.

De installatie is nu compleet. Voor het aanmaken van extra IPP-poorten herhaalt u de gehele procedure. De proxyserver en andere opties worden apart ingesteld voor elke IPP- poort.

De instellingen van de IPP- poort veranderen

Als de IPP-poort is aangemaakt, voert u de volgende stappen uit:

  1. Klik in Windows op Start, selecteer Instellingen en klik vervolgens op Printers.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de IPP-printer en selecteer Eigenschappen.
  3. Vind de Poortinstellingen (in het tabblad Details of Poort, afhankelijk van uw versie van Windows).

Er zijn 2 instellingen - Retry Interval (Interval voor opnieuw proberen) en Retry Count (Aantal nieuwe pogingen) - die kunnen worden aangepast als u problemen hebt bij het verbinding maken met de IPP-server.

  • Retry Interval (Interval voor opnieuw proberen) stelt het tijdsinterval in (in seconden) tussen pogingen om verbinding te maken. Verhoog dit getal als u een slechte verbinding hebt, of als de externe server het erg druk heeft.
  • Retry Count(Aantal nieuwe pogingen) stelt in hoe vaak de server probeert om verbinding probeerde te maken. Verhoog dit getal als u een slechte verbinding hebt, of als de externe server het erg druk heeft.

IPP Client Setup - Windows 2000/XP

Windows 2000 en XP hebben hun eigen IPP-client, en de meegeleverde IPP-clientsoftware hoeft niet geïnstalleerd te worden. Als u de Windows IPP-client met de printserver wilt gebruiken, volgt u deze procedure:

  1. Start de wizard Nieuwe printer toevoegen.
  2. Selecteer Netwerkprinter en klik op Volgende om het venster De printer zoeken te openen, zoals hieronder afgebeeld.

  1. Selecteer Een printer op het internet of op uw Intranet aansluiten en voer de URL van de IPP-server als volgt in, waarbij ip_adres het IP-adres van de IPP-server vertegenwoordigt en 631 het poortnummer is.
Poort 1 ip_address:631/ipp/P1
Deze items zijn hoofdlettergevoelig. Ze moeten worden ingevoerd zoals afgebeeld, met "ipp" in kleine letters en P1 in HOOFDLETTERS.
  1. Als de verbinding tot stand kan worden gebracht en de printer op die poort online is, wordt het volgende dialoogvenster weergegeven:



  2. Klik op OK en selecteer dan de printerfabrikant en het model voor de printer die op de poort op de IPP-server is aangesloten.
  3. Klik op Volgende en voltooi de wizard. De IPP-printer is nu gereed voor gebruik.

Gebruik van IPP-printers

Een IPP-printer kan worden geselecteerd en gebruikt zoals elke andere Windows-printer. Als de IPP-server niet op uw netwerk staat, moet uw internetverbinding actief zijn.

Als u de meegeleverde IPP-clientsoftware gebruikt, kunt u het geïnstalleerde programma Query IPP Printer gebruiken met Add IPP Port (IPP-poort toevoegen) om de beschikbaarheid van de externe IPP-server te controleren.

Een IPP-server kan om een of meer van de volgende redenen niet beschikbaar zijn:

  • Hij is uitgeschakeld.
  • Door een printerprobleem is de IPP-server gestopt met reageren en moet hij opnieuw opgestart worden.
  • Het IP-adres van de server is veranderd.
  • De internetverbinding voor de IPP-server is uitgevallen.
  • Drukte op het netwerk maakt dat er een time-out optreedt voordat de verbinding kan worden gemaakt.

Als u de meegeleverde IPP-clientsoftware gebruikt, zijn er 2 instellingen - Retry Interval (Interval voor opnieuw proberen) en Retry Count (Aantal nieuwe pogingen) - die kunnen worden aangepast als u problemen hebt bij het verbinding maken met de IPP-server.

Zie het gedeelte De IPP-poortinstellingen veranderen op deze pagina voor meer informatie.