De Gateway-functies

Case studies >

Verklarende woordenlijst

Informatie betreffende voorschriften

Garantie

USRobotics SureConnect ADSL
Wireless Gateway Gebruikershandleiding

Macintosh en Linux

Case studies

Dossier Filteren van draadloze MAC-adressen
Dossier Uitgaande filters gebruiken
Dossier Virtuele servers gebruiken

Dossier Filteren van draadloze MAC-adressen:

U dient de volgende stappen uit te voeren om uw draadloze netwerk te beveiligen en te voorkomen dat onbevoegde draadloze apparaten toegang krijgen tot uw netwerk. Als het filteren van MAC-adressen is ingeschakeld, dan mogen alleen de PC Cards of de Access Points waarvan de MAC-adressen overeenkomen met de adressenlijst die u hebt geprogrammeerd in de Gateway draadloos gegevens koppelen en laten passeren.

In dit voorbeeld maken we gebruik van het MAC-adres van de PC Card dat doorgaans op een etiket op de kaart staat (bijvoorbeeld 00:0C:E5:45:C2:D8). Dit is de enige kaart waarmee toegang tot het netwerk mogelijk mag zijn en daarom voert u de volgende stappen uit:

1. Start de web-interface van de modem.
  2. Selecteer de optie MAC Filter in het menu Network (Netwerk).
  3. Selecteer Allow (Toestaan).
  4. Klik op Add (Toevoegen).
  5. Geef het MAC-adres van de PC Card op.
  6. Klik op Apply (Toepassen).

Gefeliciteerd! U bent klaar. U kunt nu de webpagina van de modem sluiten. U hoeft het systeem niet opnieuw op te starten.

Dossier Uitgaande filters gebruiken:

Ter demonstratie van het gebruik van Uitgaande filters laten we u stappen zien voor het configureren van het volgende scenario:

Een bedrijf beschikt over twee computers die zijn aangesloten op de USRobotics SureConnect ADSL Wireless Gateway of de USRobotics SureConnect ADSL Wireless Gateway. De kantoormedewerker gebruikt een van de computers, terwijl de eigenaar van het bedrijf een andere computer gebruikt. De eigenaar wil voorkomen dat zijn medewerker internet gebruikt. De eigenaar heeft een computer waar de gateway of de router het IP-adres 192.168.1.2 aan heeft toegewezen. Aan de medewerker is het IP-adres 192.168.1.3 toegewezen. Raadpleeg, indien noodzakelijk, de bij de modem geleverde Beknopte installatiegids voor informatie over het lezen van het IP-adres van de computer.

1. Start de web-interface van de modem (WUI) (raadpleeg het gedeelte Web-interface in deze handleiding om te lezen hoe u toegang krijgt tot de gateway).
  2. Kies de optie Address Filter(Adresfilter) in het menu Security - Outbound Filter (Beveiliging - Uitgaand filter).
  3. Klik op Add (Toevoegen).
  4. Typ het IP-adres van de computer waarvan u niet wilt dat deze internet gebruikt.

Gefeliciteerd! Het filteren van het uitgaande adres is nu voltooid. De computer met het bij Address Filter opgegeven IP-adres weigert toegang te zoeken tot de Wide Area Network-poort van de gateway en zo kan de in dit voorbeeld genoemde kantoormedewerker niet surfen op internet. Voer deze stappen, indien noodzakelijk, uit voor andere computers.

Dossier Virtuele servers gebruiken:

We gebruiken Emule (een peer-to-peer programma voor gezamenlijk gebruik) om het gebruik van een virtuele server te illustreren. Emule verlangt dat de host van de toepassing toegang heeft tot poort 4662 voor TCP en poort 4672 voor UDP. Als deze poorten niet toegankelijk zijn, dan wijst de server een client na het verbinden Low ID toe, hetgeen de prioriteit van client-verzoeken verlaagt. De client ontvangt een High ID als deze eenmaal op de hieronder vermelde wijze is geconfigureerd.

Opmerking: Raadpleeg de Bijlage bij deze Gebruikershandleiding voor meer informatie over het openen van een firewall voor andere toepassingen.

Opmerking: U moet toegang hebben tot de web-interface (WUI) van de gateway. Raadpleeg het hoofdstuk over de Web-interface in deze Gebruikershandleiding voor aanwijzingen over het toegankelijk maken van de webconfiguratie van de gateway.

1. Selecteer Virtual Server (Virtuele server) in het menu Security (Beveiliging).

2. Klik op Add (Toevoegen).
  3. Selecteer Customized service (Aangepaste service) en typ de betreffende waarden in de velden.
    • Protocol: TCP
    • Externe poort: 4662
    • Interne poort: 4662
    • Internal server IP Address: (het IP-adres van de computer met de Emule Client, zoals gebruikt in dit voorbeeld).
  4. Klik op Apply (Toepassen).
  5. Klik op Add (Toevoegen).
  6. Selecteer Customized service (Aangepaste service) en typ de betreffende waarden in de velden.
    • Protocol: UDP
    • Externe poort: 4672
    • Interne poort: 4672
    • Internal server IP Address: (het IP-adres van de computer met de Emule Client, zoals gebruikt in dit voorbeeld).
  7. Klik op Apply (Toepassen).

U beschikt nu over twee virtuele servers.

Gefeliciteerd! Sluit de webbrowser en start Emule om een High ID te verkrijgen.